Links

Oktober 1943

Et tværfagligt undervisningsmateriale

Links

 

Her kan du finde nogle nyttige links til yderligere arbjede med oktober '43, besættelsen, anden verdenskrig og Holocaust.

 

www.folkedrab.dk

Denne hjemmeside har til formål at tilbyde ungdomsuddannelserne dybdegående undervisningsmateriale om folkedrab. Her kan du finde alt vigtigt om bl.a. oktober '43 og Holocaust, men også om folkedrabet i Rwanda, Cambodjen, Armenien osv. Materialet er udarbejdet af Dansk Institut for Internationale Studier.

 

www.theresienstadt.dk

Undervisningshjemmeside om de ca 500 danske jøder, der blev deporteret til kz-lejren Thereisenstadt i 1943. Inkludere filmen om Theresienstadt, som man kan se i fuld længde på hjemmesiden. Materialet er udarbejdet af Dansk Institut for Internationale Studier.

 

Dansk Jødisk Museums hjemmeside

Her kan du finde både materiale om museet og deres forskning.

 

Hjemmesiden for Auschwitz-dag

Se hvad der rør sig i Danmark den 27. januar hvert år.

 

www.flugten43.dk

Her beretter flygtninge og flugtens hjælpere om deres oplevelser under den dramatiske flugt i oktoberdagene. Beretningerne knyttes via et kort til de steder, de handler om. Materialet er udarbejdet af Københavns Stadsarkiv.

 

www.illegalpresse.dk

Læs alt om den illegale presse under besættelsen.

 

Kildesamling: Oktober 1943 og aktionen mod de danske jøder

EMU's samling af kilder til begivenhderne i oktober 1943, knyttet til kildehæftet: "Aktionen mod de danske jøder oktober 1943 - flugten til Sverige" (Systime 2003), redigeret af Peder Wiben, Otto Rühl og Michael Mogensen.

 

Humanity in Action Denmark / www.humanityinaction.org/Denmark